Brown IPA

Brown India Pale Ale

Typ fermentacji
Ekstrakt początkowy min
13.80°BLG
Ekstrakt początkowy max
17.00°BLG
Ekstrakt końcowy min
2.00°BLG
Ekstrakt końcowy max
4.00°BLG
Nagazowanie min
2.40
Nagazowanie max
2.90
IBU min
40
IBU max
70
ABV min
5.50%
ABV max
7.50%

EBC 21.70 - 37.40

Epic

Chmiel Epic ma przyjemny owocowo-ziołowy aromat z nutą trawy cytrynowej.

Niezastąpiony do chmielenia tradycyjnych angielskich piw górnej fermentacji.

AA min: 1.00%
AA max: 5.00%
BA min: 1.70%
BA max: 2.50%
Kohumulon: 31
Olejki: 0.60

Phoenix

W próbach warzelniczych Phoenix wypadł doskonale jako chmiel goryczkowy i podwójnego zastosowania.

Dodawany na aromat wytwarza nuty delikatnie pikantne, melasy czy czekolady, jak również odrobinę sosny czy kwiatów.

Polecany do: India Pale Ale, Bitter, Golden Ale, Triple India Pale Ale, English Ale, Extra Special Bitter (ESB), Stout, Porter.

AA min: 10.00%
AA max: 15.00%
BA min: 3.30%
BA max: 5.50%
Kohumulon: 26
Olejki: 1.80