Château Biscuit

Producent: Castle Malting
EBC min: 45
EBC max: 55
Zasyp: 25%
Ekstrakt: 77% dm
Siła diastatyczna: 0WK

Specjalny i bardzo wyjątkowy belgijski słód. Lekko wypalany, a następnie lekko toryfikowany w temperaturze do 160°C.

Słód Château Biscuit® daje bardzo wyraźne „tostowe” wykończenie w piwie. Dodaje aromaty ciepłego chleba i smak podobny do herbatników.

Nadaje barwę jasno do średnio ciepłego brązu. Jest używany do poprawy smaku i aromatu piw nadając im subtelne właściwości słodów czarnych i czekoladowych.

Aktywność enzymatyczna: 0. Musi być zacierany ze słodami mającymi wysoką siłę diastatyczną.

Zastosowanie: wszystkie piwa specjalne, a także angielskie piwa Ale, Brown Ale i Portery.

Udział w zasypie do 25%.

EBC 45.00 - 55.00