Producent:
Castle Malting
EBC min:
45
EBC max:
55
Zasyp:
25%
Ekstrakt:
77% dm
Siła diastatyczna:
0WK
Specjalny i bardzo wyjątkowy belgijski słód. Lekko wypalany, a następnie lekko toryfikowany w temperaturze do 160°C.
Słód Château Biscuit® daje bardzo wyraźne „tostowe” wykończenie w piwie. Dodaje aromaty ciepłego chleba i smak podobny do herbatników.
Nadaje barwę jasno do średnio ciepłego brązu. Jest używany do poprawy smaku i aromatu piw nadając im subtelne właściwości słodów czarnych i czekoladowych.
Aktywność enzymatyczna: 0. Musi być zacierany ze słodami mającymi wysoką siłę diastatyczną.
Zastosowanie: wszystkie piwa specjalne, a także angielskie piwa Ale, Brown Ale i Portery.
Udział w zasypie do 25%.
EBC 45.00 - 55.00