Brown Porter

Typ fermentacji
Ekstrakt początkowy min
9.90°BLG
Ekstrakt początkowy max
12.86°BLG
Ekstrakt końcowy min
2.00°BLG
Ekstrakt końcowy max
3.57°BLG
Nagazowanie min
1.70
Nagazowanie max
2.50
IBU min
18
IBU max
35
ABV min
4.00%
ABV max
5.40%

EBC 39.40 - 59.10

Phoenix

W próbach warzelniczych Phoenix wypadł doskonale jako chmiel goryczkowy i podwójnego zastosowania.

Dodawany na aromat wytwarza nuty delikatnie pikantne, melasy czy czekolady, jak również odrobinę sosny czy kwiatów.

Polecany do: India Pale Ale, Bitter, Golden Ale, Triple India Pale Ale, English Ale, Extra Special Bitter (ESB), Stout, Porter.

AA min: 10.00%
AA max: 15.00%
BA min: 3.30%
BA max: 5.50%
Kohumulon: 26
Olejki: 1.80