FM23 Magiczny ogród
Klasyczny, wyśmienity szczep do belgijskiego witbiera i white IPY.
Produkuje owocowy, estrowy charakter zbalansowany przyjemnymi przyprawowymi fenolami.
Najlepsze drożdże do Wita wg browaru Brasserie en Spirale.
EBC 9.80 - 15.80
Klasyczny, wyśmienity szczep do belgijskiego witbiera i white IPY.
Produkuje owocowy, estrowy charakter zbalansowany przyjemnymi przyprawowymi fenolami.
Najlepsze drożdże do Wita wg browaru Brasserie en Spirale.
Szczep drożdży idealny do zbierania gęstwy z piany.
Ma wyjątkowe właściwości fermentacyjne i smakowe. Spodziewaj się wyrazistych estrów owocowych ze słodowym, złożonym profilem.
Flokulacja jest wysoka, piwo będzie klarowne bez filtracji.
Pod koniec fermentacji zalecana jest przerwa diacetylowa.
Ten szczep może być powoli startować i długo fermentować.
Szczep o szerokim zastosowaniu i wysokiej tolerancji alkoholu.
Abbey są odpowiednie do różnych belgijskich piw typu Ale. Odmiana ta wytwarza przyjemny profil estrowy, jak również lekko pikantne nuty alkoholowe.
Fermentacja może startować powoli; jednak drożdże dobrze odfermentowują.
Dzięki wielu najlepszym cechom, których browarnicy szukają podczas warzenia piwa w amerykańskich stylach, wydajność tego szczepu jest spójna i daje doskonałe piwo.
Ta wszechstronna odmiana jest bardzo dobrym wyborem dla piwowarów.
Spodziewaj się delikatnego, czystego profilu z nutami orzecha i lekko cierpkiego wykończenia.
Fermentachja w wyższych temperaturach podkreśli charakter chmielowy i zwiększy poziom estrów owocowych.
Fermentacja w niższych temperaturach da czysty, lekki charakter cytrusów.
Jeden z klasycznych szczepów Ale z browaru Northwest U.S. Brewery. Daje słodowe i lekko owocowe Ale z dobrą głębią i złożonością.
Klasyczny wybór do warzenia Golden Strong Ale.
Ten odporny na alkohol szczep tworzy złożony profil estrów, ładnie zrównoważony subtelnymi fenolami.
Smaki i aromaty słodowe pozostają nawet przy dobrze odfermentowanym wytrawnym, cierpkim finiszu.
Szczep ten jest podatny na zwalnianie pracy przy około 8.78°BLG. Potrząsanie fermentorem lub lekkie napowietrzenie zachęci go do zakończenia fermentacji.
Wspaniałe, wszechstronne drożdże mogą być używane do prawie każdego stylu piwa. Są ostoją jednego z naszych lokalnych piwowarów domowych, pana Denny'ego Conna.
Jest to wyjątkowy szczep dający złożony smak, słodowość, karmel lub lekki owocowy charakter piwa bez podbijania słodyczy lub płytkiego odfermentowania.
Odmiana szeroko stosowana w produkcji Witbier i Grand Cru. Wytwarzają pikantne fenole, które są ładnie zrównoważone przez złożony profil estrowy. Subtelny owocowy charakter i wytrawny cierpki finisz pasują do słodów pszenicznych, skórki pomarańczy i przypraw typowych dla Witsa .
Wyizolowany z małego belgijskiego browaru, szczep ten produkuje piwa z umiarkowaną zawartością estrów i minimalną ilością fenoli. Aromaty jabłka, gumy do żucia i śliwki dobrze komponują się ze słodem i chmielem. Ta odmiana fermentuje wytrawnie pozostawiając lekką cierpkość.
Ten wszechstronny szczep drożdży Witbier może być używany w różnych belgijskich piwach typu Ale. Odmiana ta wytwarza złożony profil smakowy zdominowany przez pikantne fenole z niską do umiarkowanej produkcją estrów. Jest to świetny wybór, gdy chcesz, aby estry nie przesłaniały delikatnego profilu goździków. Fermentuje dość wytrawnie z lekko cierpkim finiszem, który doskonale komponuje się z owsem oraz słodowaną i niesłodowaną pszenicą. Odmiana idealnie nadaje się do zbierania gęstwy z piany. Tworzy potężną czapę piany, dlatego wymaga przynajmniej 33% wolnej powierzchni w fermentorze.
Tradycyjne drożdże górnej fermentacji, które mają dobrą równowagę między owocowymi estrami i rozgrzewającymi fenolami przyprawowymi. Drożdże pozostawią trochę słodyczy i dobrze flokulują, jeśli pozostawisz je wystarczająco długo. Odpowiednie do piwa Witbier, Grand Cru, Spiced Ale i innych piw specjalnych.