Drożdże zalecane do fermentacji różnorodnych piw typu belgijskiego, np. Abbey, znanego z owocowości i wysokiej zawartości alkoholu.
Fermentuje bardzo szybko i wydziela silne aromaty fermentacyjne.
Aby zachować aromatyczny profil drożdży, zalecamy jak najszybsze zebranie gęstwy z piany pod koniec fermentacji.
Producent:
Fermentis Safale
Fermentacja:
górna
Temp min.:
15°C
Temp max:
20°C
Typ:
suche
Flokulacja:
wysoka
Odfermentowanie:
wysokie
Estry/Fenole:
wysokie
Zamienniki:
WLP500 Monastery Ale Yeast
WLP530 Abbey Ale Yeast
WLP545 Belgian Strong Ale Yeast
WLP550 Belgian Ale Yeast
WLP570 Belgian Golden Ale Yeast
1214 Belgian Abbey Style Ale
1388 Belgian Strong Ale
3522 Belgian Ardennes
3787 Belgian High Gravity
Abbaye Belgian Style Ale
M31 Belgian Triple
M47 Belgian Abbey