Rye IPA

Rye India Pale Ale

Typ fermentacji
Ekstrakt początkowy min
13.80°BLG
Ekstrakt początkowy max
18.20°BLG
Ekstrakt końcowy min
2.10°BLG
Ekstrakt końcowy max
3.57°BLG
Nagazowanie min
2.40
Nagazowanie max
3.00
IBU min
50
IBU max
75
ABV min
5.50%
ABV max
8.00%

EBC 11.80 - 27.60

1056 American Ale

Drożdże dają bardzo czysty, rześki smak o niskiej owocowości i łagodnej produkcji estrów.

Bardzo wszechstronny szczep do stylów, w których dominuje słodowy i chmielowy charakter.

Ta odmiana jest idealna jako szczep podstawowy.

Łagodne nuty cytrusowe rozwijają się podczas fermentacji w temperaturach 15-19°C.

Zwykle wymaga filtracji dla klarownych piw.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 15°C
Temp max: 22°C

1272 American Ale II

Dzięki wielu najlepszym cechom, których browarnicy szukają podczas warzenia piwa w amerykańskich stylach, wydajność tego szczepu jest spójna i daje doskonałe piwo.

Ta wszechstronna odmiana jest bardzo dobrym wyborem dla piwowarów.

Spodziewaj się delikatnego, czystego profilu z nutami orzecha i lekko cierpkiego wykończenia.

Fermentachja w wyższych temperaturach podkreśli charakter chmielowy i zwiększy poziom estrów owocowych.

Fermentacja w niższych temperaturach da czysty, lekki charakter cytrusów.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 15°C
Temp max: 22°C

1450 Denny's Favorite 50 Ale

Wspaniałe, wszechstronne drożdże mogą być używane do prawie każdego stylu piwa. Są ostoją jednego z naszych lokalnych piwowarów domowych, pana Denny'ego Conna.

Jest to wyjątkowy szczep dający złożony smak, słodowość, karmel lub lekki owocowy charakter piwa bez podbijania słodyczy lub płytkiego odfermentowania.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: niskie
Temp min.: 15°C
Temp max: 21°C