niskie
FM56 Wozem jestem
szczep dedykowany do piw o niskiej zawartości alkoholu; profil lekko estrowy owocowy, może pojawić się aromat fenolowy i alkoholi wyższych.
UWAGA!! Ze względu na zwiększoną możliwość zakażenia piwa o niskiej zawartości alkoholu, zaleca się szczególne środki higieny podczas całego procesu produkcji.
WLP036 Düsseldorf Alt Ale Yeast
Tradycyjne drożdże w stylu Altbier z Düsseldorfu w Niemczech. Produkują czyste, słodowe niemieckie piwa Brown i Amber. Odmiana ta zachowuje w tle chmielową goryczkę, jednocześnie podkreślając słodkie nuty słodowe.
WLP618 Saccharomycodes ludwigii
Stwierdzono, że ten szczep niekonwencjonalnych drożdży piwowarskich jest przydatny podczas warzenia piwa o niskiej zawartości alkoholu. Ten konkretny szczep został wybrany ze względu na niższą produkcję octanu etylu w porównaniu z podobnymi szczepami.
Gatunek ten nie fermentuje maltozy, a jedynie glukozę, sacharozę i fruktozę.
Ten szczep jest odpowiedni do wszystkich stylów piwa niskoalkoholowego. Chociaż należałoby to sklasyfikować jako dzikie drożdże, szczep ten zwykle nie byłby uważany za "zakażanie piwa", ponieważ nie ma zdolności do fermentacji cukrów złożonych.
Munich Classic Wheat Beer
LalBrew® Munich Classic to bawarski szczep piwa pszenicznego, który z łatwością może wyrazić pikantny i estrowy profil aromatu typowy dla niemieckich piw pszenicznych. Szczep ten nada się do wielu receptur i warunków fermentacji. Doskonały wybór do wielu tradycyjnych stylów piwa pszenicznego. LalBrew® Munich Classic, można zbierać z wierzchu klasycznych otwartych naczyń fermentacyjnych w tradycyjny sposób. Style warzone z LalBrew® Munich Classic obejmują między innymi Weizen / Weissbier, Dunkelweizen i Weizenbock.