Rauchbier

Typ fermentacji
Ekstrakt początkowy min
12.39°BLG
Ekstrakt początkowy max
14.04°BLG
Ekstrakt końcowy min
3.10°BLG
Ekstrakt końcowy max
4.10°BLG
Nagazowanie min
2.20
Nagazowanie max
3.00
IBU min
20
IBU max
30
ABV min
4.80%
ABV max
6.00%

EBC 23.60 - 43.30

1450 Denny's Favorite 50 Ale

Wspaniałe, wszechstronne drożdże mogą być używane do prawie każdego stylu piwa. Są ostoją jednego z naszych lokalnych piwowarów domowych, pana Denny'ego Conna.

Jest to wyjątkowy szczep dający złożony smak, słodowość, karmel lub lekki owocowy charakter piwa bez podbijania słodyczy lub płytkiego odfermentowania.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: niskie
Temp min.: 15°C
Temp max: 21°C

2206 Bavarian Lager

Szczep używany przez wiele niemieckich browarów do produkcji bogatych, pełnych, słodowych piw.

Jest dobrym wyborem do koźlaków i doppelbocków. Po zakończeniu fermentacji zalecana jest przerwa diacetylowa.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: dolna
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 8°C
Temp max: 14°C

2633 Octoberfest Lager Blend

Ta mieszanka do lagerów została stworzona do produkcji bogatego, słodowego, złożonego i pełnego piwa w stylu Octoberfest.

Dobrze odfermentowuje, pozostawiając dużo słodowego charakteru i posmaku w ustach. Ta mieszanka produkuje małe ilości siarki.

Producent: White Labs
Typ: płynne
Fermentacja: dolna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 9°C
Temp max: 14°C

M76 Bavarian Lager

Drożdże dolnej fermentacji odpowiednie do większości piw typu lager. Produkują mniejszą ilość siarki niż inne szczepy lagerowe, a także pełniejszy, bardziej zaokrąglony charakter słodowy z dobrze podkreślonymi aromatami chmielu. Nadaje się do wielu piw w stylu europejskim, w tym Lager, Pilsners, Helles, Munich Dunkel, Rauchbier i innych.

Producent: Mangrove Jack's
Typ: suche
Fermentacja: dolna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: wysokie
Estry/Fenole: niskie
Temp min.: 8°C
Temp max: 14°C