Oud Bruin

Typ fermentacji
Ekstrakt początkowy min
9.99°BLG
Ekstrakt początkowy max
17.97°BLG
Ekstrakt końcowy min
2.10°BLG
Ekstrakt końcowy max
3.10°BLG
Nagazowanie min
2.00
Nagazowanie max
2.70
IBU min
20
IBU max
25
ABV min
4.00%
ABV max
8.00%

EBC 29.60 - 43.30

3209 PC Oud Bruin Ale Blend

Ta ekskluzywna mieszanka została stworzona z myślą o ciemnych kwaśnych stylach z akcentami słodowymi. Podobnie jak 3763 Roeselare, stworzy ostrą kwasowość, ale w przeciwieństwie do 3763 pozostawi nienaruszony charakter słodowy, tworząc zrównoważony i złożony produkt końcowy.

Doskonała baza do dodawania owoców podczas cichej fermentacji (szczególnie wiśni lub malin).

Szczep tworzy ciekawe piwa w stylu Saison.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 18°C
Temp max: 29°C

3522 Belgian Ardennes

Jedna z najlepszych i wszechstronnych odmian do produkcji klasycznych belgijskich Ale. Ta odmiana produkuje doskonałą równowagę delikatnych estrów owocowych i subtelnych pikantnych nut, bez dominacji żadnej z nich. W przeciwieństwie do wielu innych odmian belgijskich, wysoko flokulują dając klarowne piwa.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 18°C
Temp max: 24°C

3655-PC Belgian Schelde Ale

Drożdże z regionu Flandrii Wschodniej - Antwerpii w Belgii. Wyjątkowe drożdże górnej fermentacji wytwarzają złożone, klasyczne belgijskie aromaty i smaki, które dobrze łączą się ze słodami jasnymi i crystal.

Charakteryzują się pełnym, dobrze zaokrąglonym i gładkim profilem słodowym i odczuciem w ustach.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 18°C
Temp max: 22°C

3763 Roeselare Ale Blend

Nasza mieszanka kultur lambic daje piwo o złożonym, ziemistym profilu i charakterystycznej kwaskowatości ciasta wiśniowego. Aby uzyskać pełny profil smakowy i kwasowość, wymagane jest dojrzewanie do 18 miesięcy.

Specyficzne proporcje szczepu w stylu belgijskich Ale, szczepu sherry, dwóch szczepów Brettanomyces, kultury Lactobacillus i kultury Pediococcus dają aromaty pożądane w piwach warzonych we Flandrii Zachodniej.

Rozmnażanie tej kultury nie jest zalecane i spowoduje zmianę proporcji poszczególnych szczepów.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: wysokie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 18°C
Temp max: 30°C

3789-PC Belgian Style Blend

 

Unikalna mieszanka belgijskich Saccharomyces i Brettanomyces do klonowania piw w stylu trapistów z regionu Florenville w Belgii. Fenole, łagodna owocowość i złożone korzenne nuty zwiększają się wraz ze wzrostem temperatury fermentacji. Stonowany, ale klasyczny charakter „Brettów”.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: wysokie
Estry/Fenole: wysokie
Temp min.: 20°C
Temp max: 30°C

3822-PC Belgian Dark Ale

Te wyjątkowe belgijskie drożdże Ale charakteryzujące się wysoką kwasowością ze zrównoważoną produkcją estrów i fenoli, co pozwala na dobrą ekspresję profilu słodowego, zwłaszcza mocnych smaków ciemniejszych słodów i cukrów. Wysoka tolerancja na alkohol. Na podniebieniu pikantne, cierpkie i wytrawne z bardzo złożonym finiszem. 

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 18°C
Temp max: 27°C