Trappist Single

Typ fermentacji
Ekstrakt początkowy min
10.96°BLG
Ekstrakt początkowy max
13.34°BLG
Ekstrakt końcowy min
1.00°BLG
Ekstrakt końcowy max
2.56°BLG
Nagazowanie min
2.40
Nagazowanie max
3.40
IBU min
25
IBU max
45
ABV min
4.80%
ABV max
6.00%

EBC 5.90 - 9.80

3787 Belgian High Gravity

Klasyczna odmiana do warzenia belgijskiego Dubbel'a lub Tripel'a. Szczep Abbey zapewnia przyjemną równowagę złożonych estrów owocowych i fenoli, co sprawia, że ​​jest idealny do stosowania również w innych belgijskich piwach typu Ale.

Drożdże tworzą wysoką pianę. Idealnie nadają się zbierania gęstwy z powierzchni. Zalecane jest pozostawienie dodatkowej wolnej przestrzeni w fermentorze. Pracują w szerokim zakresie temperatur. Odmiana ta jest wspaniałą odmianą „domową” do piw w stylu belgijskim.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: średnie
Temp min.: 18°C
Temp max: 25°C

3789-PC Belgian Style Blend

 

Unikalna mieszanka belgijskich Saccharomyces i Brettanomyces do klonowania piw w stylu trapistów z regionu Florenville w Belgii. Fenole, łagodna owocowość i złożone korzenne nuty zwiększają się wraz ze wzrostem temperatury fermentacji. Stonowany, ale klasyczny charakter „Brettów”.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: wysokie
Estry/Fenole: wysokie
Temp min.: 20°C
Temp max: 30°C