Dry Stout

Typ fermentacji
Ekstrakt początkowy min
9.00°BLG
Ekstrakt początkowy max
12.38°BLG
Ekstrakt końcowy min
1.80°BLG
Ekstrakt końcowy max
2.80°BLG
Nagazowanie min
1.60
Nagazowanie max
2.00
IBU min
30
IBU max
45
ABV min
4.00%
ABV max
5.00%

EBC 49.30 - 78.80

FM13 Irlandzkie ciemności

Uniwersalny irlandzki szczep polecany do mocnych i/lub ciemnych piw górnej fermentacji.

W przypadku fermentacji w niskim zakresie temperatur szczep ten daje delikatny owocowy profil.

Dla wyższych temperatur produkcja estrów i owocowy charakter wydatnie wzrastają.

Producent: Fermentum Mobile
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: niskie
Temp min.: 16°C
Temp max: 22°C