Wildbrew Philly Sour

WildBrew™ Philly Sour to unikalny szczep Lachancea wyselekcjonowany z natury przez University of the Sciences in Philadelphia, PA, USA. WildBrew™ Philly Sour produkują umiarkowane ilości kwasu mlekowego oraz etanolu podczas fermentacji.

Te pierwsze drożdże z serii WildBrew ™ to doskonały wybór do innowacyjnych, sesyjnych piw kwaśnych z orzeźwiającą kwaśnością i nutami owoców pestkowych.

Dzięki wysokiemu odfermentowaniu, wysokiej flokulacji i dobrej retencji piany, WildBrew ™ Philly Sour to idealne drożdże do tradycyjnych stylów, takich jak: Berliner Weiss, Gose, American Lambic Style, American Wild Ale oraz Sour IPA.

Producent: Lallemand
Fermentacja: górna
Temp min.: 20°C
Temp max: 25°C
Typ: suche
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: wysokie
Estry/Fenole: średnie