WildBrew™ Philly Sour to unikalny szczep Lachancea wyselekcjonowany z natury przez University of the Sciences in Philadelphia, PA, USA. WildBrew™ Philly Sour produkują umiarkowane ilości kwasu mlekowego oraz etanolu podczas fermentacji.
Te pierwsze drożdże z serii WildBrew ™ to doskonały wybór do innowacyjnych, sesyjnych piw kwaśnych z orzeźwiającą kwaśnością i nutami owoców pestkowych.
Dzięki wysokiemu odfermentowaniu, wysokiej flokulacji i dobrej retencji piany, WildBrew ™ Philly Sour to idealne drożdże do tradycyjnych stylów, takich jak: Berliner Weiss, Gose, American Lambic Style, American Wild Ale oraz Sour IPA.
Producent:
Lallemand
Fermentacja:
górna
Temp min.:
20°C
Temp max:
25°C
Typ:
suche
Flokulacja:
wysoka
Odfermentowanie:
wysokie
Estry/Fenole:
średnie