LalBrew® New England to szczep ale wybrany specjalnie ze względu na jego zdolność do wytwarzania unikalnego owocowego profilu estrowego pożądanego w piwach typu west coast. Typowa fermentacja z LalBrew® New England daje tropikalne i owocowe estry, zwłaszcza owoce pestkowe, takie jak brzoskwinia. Dzięki ekspresji enzymu β-glukozydazy, LalBrew® New England może poprawiać biotransformację chmielu i podkreślać jego smak i aromat. LalBrew® New England odfermentowują średnio / wysoko i średnio osiadają, co czyni je idealnym wyborem do piwa ale typu west coast
Producent:
Lallemand
Fermentacja:
górna
Temp min.:
15°C
Temp max:
22°C
Typ:
suche
Flokulacja:
średnia
Odfermentowanie:
średnie
Estry/Fenole:
średnie
Style:
NEIPA (Hazy IPA)
West Coast IPA
Zamienniki:
WLP095 Burlington Ale Yeast