LalBrew® CBC-1 został specjalnie wybrany z Lallemand Yeast Culture Collection ze względu na swoje właściwości refermentacyjne i jest zalecany do kondycjonowania w beczkach i butelkach. LalBrew® CBC-1 skutecznie refermentuje piwo ze względu na jego wysoką odporność na alkohol i ciśnienie. Smak jest neutralny, dzięki czemu zachowany jest oryginalny charakter piwa. Pod koniec refermentacji drożdże dobrze osiądą. LalBrew® CBC-1 może być również stosowany do pierwotnej fermentacji cydrów wytrawnych lub miodu pitnego. Maltotrioza nie jest metabolizowana podczas pierwotnej fermentacji piwa, dlatego LalBrew® CBC-1 doskonale nadaje się do słodszych piw owocowych lub pełnowartościowych, słodowych.
Producent:
Lallemand
Fermentacja:
górna
Temp min.:
15°C
Temp max:
25°C
Typ:
suche
Flokulacja:
wysoka
Odfermentowanie:
wysokie
Estry/Fenole:
niskie
Style:
Refermentacja