CBC-1 Cask & Bottle Conditioning

 

LalBrew® CBC-1 został specjalnie wybrany z Lallemand Yeast Culture Collection ze względu na swoje właściwości refermentacyjne i jest zalecany do kondycjonowania w beczkach i butelkach. LalBrew® CBC-1 skutecznie refermentuje piwo ze względu na jego wysoką odporność na alkohol i ciśnienie. Smak jest neutralny, dzięki czemu zachowany jest oryginalny charakter piwa. Pod koniec refermentacji drożdże dobrze osiądą. LalBrew® CBC-1 może być również stosowany do pierwotnej fermentacji cydrów wytrawnych lub miodu pitnego. Maltotrioza nie jest metabolizowana podczas pierwotnej fermentacji piwa, dlatego LalBrew® CBC-1 doskonale nadaje się do słodszych piw owocowych lub pełnowartościowych, słodowych.

Producent: Lallemand
Fermentacja: górna
Temp min.: 15°C
Temp max: 25°C
Typ: suche
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: wysokie
Estry/Fenole: niskie
Style: Refermentacja