Sparkling Ale

Typ fermentacji
Ekstrakt początkowy min
9.51°BLG
Ekstrakt początkowy max
12.38°BLG
Ekstrakt końcowy min
1.00°BLG
Ekstrakt końcowy max
1.54°BLG
Nagazowanie min
2.50
Nagazowanie max
3.30
IBU min
20
IBU max
35
ABV min
4.50%
ABV max
6.00%

EBC 7.90 - 13.80

1203-PC Burton IPA Blend

Odrodzenie zainteresowania historycznymi i klasycznymi angielskimi stylami IPA wymaga wyspecjalizowanych drożdży. Ta mieszanka podkreśla goryczkę i aromat chmielu, jednocześnie pozwalając na pełną ekspresję autentycznych profili wody i jasnych słodów.

Niski do umiarkowanego poziom estrów można regulować poprzez temperaturę fermentacji i ilość zadawanych drożdży.

Finisz na podniebieniu jest typowo neutralny do lekko owocowego z pewną słodowością.

Dobre właściwości flokulacji sprawiają, że jest to doskonały kandydat do kondycjonowania w beczkach.

Producent: Wyeast
Typ: płynne
Fermentacja: górna
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: średnie
Estry/Fenole: niskie
Temp min.: 18°C
Temp max: 23°C