Producent:
Castle Malting
EBC min:
3
EBC max:
4
Zasyp:
50%
Ekstrakt:
80% dm
Siła diastatyczna:
300WK
Kolbach Index:
41
Style:
Wszystkie
Najjaśniejszy słód belgijski z oferty Catle Malting. Wyprodukowany z najlepszych europejskich dwurzędowych odmian jęczmienia jarego. Suszony w temperaturze do 80-85°C.
Słód ten jest dobrze zmodyfikowany i doskonale nadaje się do jednotemperaturowego zacierania.
W porównaniu z Château Pilsen 2RS, Château Pilsen 6RW ma większą moc diastatyczną.
Słód Château Pilsen ma mocny, słodki smak i wystarczającą moc enzymatyczną, aby mógł być użyty jako słód bazowy.
Może być używany do 50% razem z Pilsen 2RS do jasnych piw (Pilsner, Lager) lub jako część zasypu dla pozostałych piw
EBC 3.00 - 3.50