Château Pale Ale

Producent: Castle Malting
EBC min: 7
EBC max: 10
Zasyp: 100%
Ekstrakt: 80% dm
Siła diastatyczna: 250WK
Kolbach Index: 42
Style: Wszystkie

Belgijski jasny słód bazowy. Suszony w temperaturze do 90-95°C.

Zwykle stosowany jako słód bazowy lub w połączeniu ze słodem Pilsen 2RS w celu nadania bogatszego smaku i głębszej barwy.

Często używany z silnymi szczepami drożdży do produkcji piw Amber i Bitter.

Słód Château Pale Ale jest suszony dłużej i zwykle jest lepiej zmodyfikowany, niż Pilsen 2RS, zapewniający intensywniejszy smak.

Enzymatyczna aktywność Château Pale Ale jest wystarczająca, aby używać go z dużą ilością nieenzymatycznych słodów specjalnych.

Znajduje zastosowanie w Pale Ale i Bitterach, tradycyjnych angielskie style piwa.

Można stosować do 100% zasypu.

EBC 7.00 - 10.00