Raport pozwala śledzić czynniki wpływające na wydajność zacierania:
- temperaturę brzeczki podczas zacierania (góra kociołka i dół = "wyświetlacz");
- pH brzeczki podczas zacierania;
- gęstość i objętość przed wysładzaniem (do obliczenia wydajności zacierania);
- gęstość i objętość po wysładzaniu;
- gęstość i objętość po zlaniu do fermentora (do obliczenia wydajności całkowitej);
Instrukcja dodania raportu do Beersmith 3
- Pobieramy i rozpakowujemy poniższe archiwum zip z szablonem.
- Z menu klikamy Narzędzia -> Opcje.
- W "Opcjach" klikamy Raport -> Dodaj Raport.
- W kolejnym oknie:
- Wpisujemy nazwę (dowolną).
- Zmieniamy "Typ" na Strona Web (HTML).
- Klikamy "Wybierz plik szablonu ..." i wybieramy plik z rozpakowanego archiwum zip.
- Klikamy "ok".
- Znowu "ok" w oknie "Raport".
- Gotowe. Na liście raportów dostępny jest nowy raport pod wpisaną nazwą.
Pobierz
Document
Document