Data: $DATE
Woda: $TOTAL_WATER ($MASH_TOTAL_WATER + $SPARGE_VOLUME)
Czas gotowania: $BOIL_TIME min
Objętość przed/po gotowaniu: $DISPLAY_BOIL_SIZE / $POST_BOIL_VOLUME
Objętość warki: $DISPLAY_BATCH_SIZE
Słód: $TOTAL_GRAINS
Chmiel: $TOTAL_HOPS
Szacunkowa wydajność: $EST_MASH_EFFICIENCY
Wyliczona wydajność:
$WATER_PREP
pH wody / zacieru 10" 30" 50"
Temperatura 10" 30" 50"
dół
góra
$MASH_INGREDIENTS
$MASH_STEPS

Zmierzona gęstość przed wysładzaniem _______ Plato

$SPARGE_STEPS do _______ Plato

Zmierzona gęstość _______ (Zakładana: $PRE_BOIL_OG)

Zmierzona objętość _______ (Zakładana: $DISPLAY_BOIL_SIZE)

$BOIL_INGREDIENTS

$YEAST_STARTERS

$STEEP_HOPS $FERMENT_INGREDIENTS

Zmierzona gęstość _______ (Zakładana: $EST_OG)

Zmierzona objętość _______ (Zakładana: $DISPLAY_BATCH_SIZE)

Fermentacja

$PRIMARY_STEP $PRIMARY_INGREDIENTS

$SECONDARY_STEP $SECONDARY_INGREDIENTS

$BOTTLING_INGREDIENTS

Gęstość końcowa: _________  (Zakładane: $EST_FG)

$TERTIARY_STEP

$BOTTLING_DATE - koniec refermentacji

Leżakowanie $AGE dni w $DISPLAY_AGE_TEMP

$END_DATE - koniec

Notatki

$NOTES